Elokuvat.org — Kaikkien aikojen parhaat elokuvat

Olet täällä: Leffablogi

Suomessa ainakin 133 elokuvateatteria

Elokuvat.org-sivustolla listataan kaikkien aikojen parhaiden elokuvien lisäksi mahdollisimman kattavasti Suomessa toimivien elokuvateatterien yhteystietoja. Kukin elokuvateatteri saa oman esittelysivunsa ja tähän mennessä hakemistoon on kertynyt 133 elokuvateatterin esittelyt. Ei liene virallista tietoa leffateatterien todellisesta määrästä kerättykään, ja määrän laskeminen voi olla hankalaa muutenkin kun elokuvateatteriksi voidaan laskea melkeinpä mikä tahansa paikka jossa heijastetaan valkokankaalle leffoja.

Joka tapauksessa Elokuvat.orgin keräämän leffateatterien listauksen joukossa on valtaosa perinteisiä elokuvateattereita. Joukossa on muutamia erikoisuuksiakin: kiertäviä elokuvateattereita. Ne esittävät säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin leffoja eri paikkakunnilla, tai ainakin eri paikoissa, kuten koulujen luokkasaleissa tai monitoimitalojen tiloissa. Kiertävät leffateatterit, joista nimeltä mainittakoon Kiertokino, ovat harvinaisia ja harvenemaan päin olevia tapauksia. Elokuvateattereiden kannalta kotioloissa kehittyvät laitteistot jatkuvasti suurentuvine kuvaruutuine ja äänentoistotekniikkoine voivat olla melkoinen uhka. Toisaalta elokuvateattereiden vahvuuksiin kuuluu merkittävästi kotiteattereita suurempi valkokangas ja usein mahdollisuus toistaa 3D-elokuvia hyvälaatuisen äänentoistojärjestelmän avulla.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Suomessa ainakin 133 elokuvateatteria sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta tai nettisivujen osoitetta ei ole pakko laittaa. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Katsotko elokuvia mieluiten
Tilaa syöte:
RSS tai Atom
Selaa elokuvia

Suosituimpia elokuvia

 1. Upstream Color
 2. The Raven
 3. Medusan perintö
 4. Meeting Evil
 5. Lentsikat
Suosituimpia elokuva­teattereita
 1. Julia 1&2
 2. Kino Myyri
 3. Kinopirtti Kemi
 4. Kino Kirkkonummi
 5. Bio Rex Verkatehdas
Uusimmat kirjoitukset
 1. Kärsiikö Netflixin kilpailukyky, jos se lopettaa alkuperäissisältöön investoimisen?
 2. Miksi teknologiasta on tullut entistä tärkeämpi elokuvateollisuudelle viime vuosina?
 3. Parhaat ja uudet HBO sarjat 2022
 4. Parhaat Netflix sarjat 2022 - Top 5 parasta sarjaa vuonna 2022
 5. Netflix elokuvat 2022 – 10 parasta Netflix elokuvaa vuodelle 2022

© Elokuvat.org 2023. Palvelu ei vastaa tietojen oikeellisuudesta vaikkakin pyrkii pitämään elokuvien esittelysivujen tiedot ajan tasalla ja virheettöminä. Huomasitko elokuvan tiedoissa epäkohdan, haluatko vihjata luettelosta puuttuvasta elokuvasta tai ehdottaa yhteistyökuviota? Ota yhteyttä.