Elokuvat.org — Kaikkien aikojen parhaat elokuvat

Olet täällä: Leffablogi

3 leffavinkkiä kun teemana on terveys

Kuinka monella ihmisellä on oireita, joiden syytä ei ole helppo diagnosoida? Kuinka moni perheenjäsen kärsii selittämättömästä kivusta, menettää kyvyn käydä töissä, ja jonka ihmissuhteet kuihtuvat ja lopulta katoavat — ja vain ötökänpureman takia? Nämä kysymykset herättävät ajatuksia eritoten heidän keskuudessa, joilla on kokemusta Lymen taudista. Käytännössä kaikki Lymen tauti -infektiot ovat tulleet punkin puremasta. Duodecim Terveyskirjaston mukaan Suomessa punkki puree noin 500 000 ihmistä vuosittain, ja niistä noin 2000 kappaletta ovat borreliainfektioita (borrelioosia, eli Lymen tautia).


Under Our Skin -elokuvan juliste.

Under Our Skin

Kun leffaillan teema on terveys ja hyvinvointi, Elokuvat.org suosittelee Under Our Skiniä. Se on vuonna 2008 julkaistu yhdysvaltalainen dokumenttielokuva, jossa pureudutaan Lymen tautiin. Dokumentti on tarina mikrobeista, lääkkeestä, ja rahasta. Noihin kolmeen komponenttiin tuhannet ihmiset eri puolilla maailmaa, myös täällä Suomessa, kompastuvat joka vuosi, kun pieni punkinpurema — joskus monta vuotta sitten saatu — osoittautuu loppuelämän pituiseksi riesaksi.

Black Noise
Black Noise -elokuvan juliste.

Black Noise

Vuonna 2013 ilmestynyt kanadalaiselokuva sijoittuu yhden päivän ajalle. Vanhahko englantilainen mies, Peter Martin, herää olohuoneessaan ja huomaa vaimonsa, Dorothyn, hävinneen. Sitten ympärillä alkaa tapahtua järjettömältä vaikuttavia tapahtumia… Edellä kirjoitettu on kauhuelokuvan käsikirjoitus, mutta se on hämmentävä, surullinen todellisuus Alzheimerin tautia jo pitkään sairastavalle. Tämä on pintaraapaisu dementian maailmaan.

Edelleen Alice

Black Noisen lisäksi toisen näkökulman samasta teemasta antaa vuoden 2014 elokuva Edelleen Alice (engl. Still Alice). Se kertoo Alice Howlandista, professorista, jolla todetaan viisikymppisten jälkeen Alzheimerin tauti. Tauti ei kosketa vain Alicea, vaan myös hänen kolmea aikuisikäistä lastaan, joista kaksi, muttei kolmas, haluavat selvittää geenitestillä onko heillä perinnöllinen taipumus samaan.

Monet lisäravinteet lupaavat terveydentilaan kohennusta, jopa sairauksiin suoranaisen parannuksen. Esimerkiksi vuonna 1998 Ruokatieto Yhdistys ry:n julkaisema artikkeli, Soijan teho syöpää vastaan sai vahvistusta, summasi: Tutkijat ovat määritelleet soijapavun terveyttä edistäväksi perustuen sen suureen isoflavonoidimäärään. Itä-Suomen yliopiston Farmasian laitoksen Jenni Küblbeck ja Marjo Huovinen julkaisussaan Isoflavonien turvallisuus ja tutkimuksen haasteet, vuodelta 2019, palauttaa isoflavonoidia ihmelääkkeenä pitävän maan pinnalle: Isoflavonien mahdolliset ja vähäiset sairastuvuutta tai sairauksien etenemistä estävät vaikutukset eivät nykytiedon valossa ole riittäviä, jotta niitä sisältävien ravintolisien käyttöä voisi suositella lääkehoidon lisäksi tai sijaan. Lue lisää täältä kun haluat saada yksityiskohtaisempaa tietoa isoflavonoideista.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua 3 leffavinkkiä kun teemana on terveys sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta tai nettisivujen osoitetta ei ole pakko laittaa. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Katsotko elokuvia mieluiten
Tilaa syöte:
RSS tai Atom
Selaa elokuvia

Suosituimpia elokuvia

 1. Upstream Color
 2. The Raven
 3. Medusan perintö
 4. Meeting Evil
 5. Lentsikat
Suosituimpia elokuva­teattereita
 1. Julia 1&2
 2. Kino Myyri
 3. Kinopirtti Kemi
 4. Kino Kirkkonummi
 5. Bio Rex Verkatehdas
Uusimmat kirjoitukset
 1. Miksi teknologiasta on tullut entistä tärkeämpi elokuvateollisuudelle viime vuosina?
 2. Parhaat ja uudet HBO sarjat 2022
 3. Parhaat Netflix sarjat 2022 - Top 5 parasta sarjaa vuonna 2022
 4. Netflix elokuvat 2022 – 10 parasta Netflix elokuvaa vuodelle 2022
 5. Renny Harlinin elokuva mukana — kansainväliset rahapeliyhtiöt toimivat viihdesponsoreina

© Elokuvat.org 2023. Palvelu ei vastaa tietojen oikeellisuudesta vaikkakin pyrkii pitämään elokuvien esittelysivujen tiedot ajan tasalla ja virheettöminä. Huomasitko elokuvan tiedoissa epäkohdan, haluatko vihjata luettelosta puuttuvasta elokuvasta tai ehdottaa yhteistyökuviota? Ota yhteyttä.